2012. január 19., csütörtök

Készítsünk állatos maszkokat farsangra!

A farsangi időszak előtt jól jöhet néhány ötlet, ha gyermekünk valamilyen állatos jelmezt kér tőlünk az idei farsangra. Az alábbi két álarcot könnyedén elkészíthetjük mi is otthonunkban, mindössze egy papírmasé alapot kell beszerezni hozzá, vagy az ügyesebb édesanyák, nagymamák akár maguk is elkészíthetik azt.

2012. január 12., csütörtök

Friss infó: Januári kézműves tanfolyamok


2012. januári kézműves tanfolyamainkat szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani. A tanfolyamok helye a Rayher Hobby Kreatív Centrum (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház I. emelet). Szeretettel várunk minden régi és új tanfolyami résztvevőt ebben a hónapban is! Lássuk a tanfolyamok részleteit!

2012. január 9., hétfő

Varázspálcák kistündéreknek

A farsang egyre közeledik, s az óvodás, kisiskolás lányok bizonyára egyre több édesanya szoknyáját ráncigálják már a legújabb tündéres, királylányos jelmez ügyében. Kistündéreket nevelő anyukák és ügyeskezű nagymamák figyelmébe ajánljuk e varázspálca-ötleteket, amelyeket akár együtt is elkészíthetünk!

2012. január 4., szerda

Videó: Harlequin maszk készítése

Az Artisians - Italian Styles honlapra a velencei maszkok készítését bemutató oktatóvideók böngészése közben bukkantam. Honlapjukon találtunk rá erre a háromrészes videósorozatra, amely egy Harlequin stílusú maszk elkészítésének teljes folyamatát mutatja be. Ezzel a videóval az a célunk, hogy kedvet csináljunk egy hasonló maszk házilag történő elkészítéséhez. A hozzávalók megtalálhatók a bejegyzésünk végén. Mivel a Rayher Kreatív Centrum árusít kész papírmasé maszkokat, a második résztől kezdve osztjuk meg a sorozatot. Aki viszont szeretné megnézni, hogyan is készít egy profi maszkkészítő mester egy ilyen velencei álarcot, a legelejétől kezdve, kattintson a következő mondatban az első linkre.