2012. március 1., csütörtök

Tavaszi lakásdíszek hungarocellből

Ebben a hónapban a polisztirolhab (hungarocell) formák bevonására koncentrálunk blogunkon. Jön a tavasz, reméljük hamarosan virágba borul körülöttünk a világ, itt az ideje, hogy megkezdjük a ráhangolódást a jó időre! Miért ne kezdhetnénk mindjárt egy kedves lakásdísszel, amihez alig kell valami (na jó, egy kis türelem kell hozzá), viszonylag gyorsan megvan, és állandóan virágzik nekünk!

A bal oldali képen látható hortenzia alapja egy nagyobbacska hungarocell-golyó, melyre lyukasztóval (vagy kézzel... Hm a mennyiséget látva inkább jobb lesz lyukasztóval...) kivágott papírvirágokat tűzdelünk díszgombostűvel. Minél több lyukasztott virágunk van, annál szebb lesz a gömb felülete.

A fenti változatot a "Landee see, landee doo" blogon találtuk, ennek a blogbejegyzésnek a végén. A  hortenzia virágzat kialakításához többféle papírt használt a készítője, de egyszínű papírokat is választhatunk. A cikkben láthatunk is közelképeket a lyukasztott virághalomról, és láthatjuk, hogyan kelnek új életre a dísz-gombostűk egy ilyen szép virágon.


Lássuk tehát, mire lesz szükségünk?


Hogyan készül?


Az alábbi képeket a Lolly Jane Boutique Kissing eggs c. blogbejegyzéséből kölcsönöztük. Ebben a változatban nem golyókat, hanem tojásdad alakú formákat is használt a készítő, továbbá nem többféle, hanem egyszínű papírokból lyukasztotta ki az egységes méretű virágokat. Majd, ezeket gyöngyházfejű gombostűk segítségével tűzte jó szorosan egymáshoz a habformába.






A nagy méretű képeket, az elkészítés menetét, és további szép megvalósításokat láthatunk az eredeti blogbejegyzésben.

Bár a fenti virágok elkészítése egy kis időt vesz igénybe, feltétlenül megéri a fáradságot! Sőt, nagyobbacska gyermekkel együtt is kipróbálhatjuk, mint kellemes időtöltést.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése