2012. március 22., csütörtök

Hungarocell húsvéti tojások dekorálása

Sokféleképpen díszíthetjük a lakásdekorációnak vagy a locsolóknak szánt húsvéti tojásokat. Ebben a bejegyzésben a hungarocell húsvéti tojások különböző bevonási módjait vesszük végig. Érdemes végignézni a belinkelt leírásokat, cikkeket, fotógyűjteményeket, hátha találunk olyan ötletet, amit mi is szívesen kipróbálnánk idén.

Textillel borított hungarocell tojások
Szükségünk lesz néhány színben harmonizáló maradék textilre, tollra, művészkésre, ollóra és ragasztóra. Rajzoljuk rá a tojásra a cikkeket aszerint, ahogyan be kívánjuk vonni, majd a vonalakat metsszük be művészkéssel. A cikkek alakját követve, kb. 0,5 cm ráhagyással vágjunk ki a textilekből kis darabokat. Ragasszuk rá a cikkekre az anyagdarabokat, majd a bemetszett ívekbe tűrjük be a kilógó textilszéleket. Végül az illesztési vonalakat takarjuk el farkasfog-darabokkal vagy zsinegekkel. További variációkat és az elkészítési útmutatót itt találjuk.
 
Papírvirággal borított hungarocell tojások
Néhány héttel ezelőtt megosztottunk egy ötletet, Tavaszi lakásdíszek hungarocellből címmel. Ebben mutattuk meg, milyen szépen mutatnak a díszgombostűkkel rögzített virágok gömbfelületeken. Miért ne tennék ugyanezt a tojásokkal? Mindössze egy organza masnival egészítsük ki, és máris függhet a tavaszi ágon szépséges virágos tojásunk!
Ezt a papírvirágos tojásdíszítési-ötletet itt találtuk, a megvalósítás lépéseihez pedig ebből a blogbejegyzésünkből tudunk eljutni.


 
Paszománnyal és gombokkal díszített hungarocell tojások
Kétoldalas ragasztószalaggal tekerjük körbe a tojást, majd csigavonalban fektessük rá az immár ragasztós felületű tojásra a paszománycsíkot. Rögzítsünk színes gombokat dísztűkkel a tojás felületére. Végül egy szalagot a tetejére, és akasszuk fel.
Az eredeti ötletet és a képes elkészítési útmutatót itt találjuk.







Japán stílusú, cérnával borított hungarocell tojások
A cérnatekeréses díszítőtechnika Japánban ismert és, s egy ideje már elterjedt a világ más részein is. A lényege, hogy először a hungarocell formát szorosan betekerjük sok-sok cérnával, majd erre a felületre osztott hímzőfonalak és/vagy filc felhasználásával mintákat varrunk. Hogyan kell hungarocell formákat profin betekerni cérnával? Erről itt tekinthetünk meg egy képekkel illusztrált cikket. Hogyan díszítsünk hungarocell tojásokat Húsvét közeledtével? Ehhez pedig itt találunk ötleteket.

Tűnemezelt húsvéti tojások
Szintén néhány hete olvashattunk a tűnemezeléses technikáról, amikor is egy aranyos nyuszi elkészítését mutattuk be. A bátrabbak akár mintákat is nemezelhetnek a tojások felületére, hiszen különböző színes nemezek közül válogathatunk. Az itt látható megoldást itt találtuk.



Tűnemezelt tyúkocskák
S, ha már kiválóan megy a tűnemezeléses tojásdíszítés, készíthetünk ilyen helyes kis kakast vagy tyúkot is a húsvéti dekorációhoz. Ez a variáció az előbb bemutatott technika továbbfejlesztett változata. Egyszínű kartonból vágjuk ki a fejet és a farkat, metsszük be a tojás felületét, ahová a papírkivágásokat szeretnénk elhelyezni, végül drótból hajlítsunk a baromfiknak lábat, és már el is készültünk!
Az eredeti ötletet anyacégünk honlapján találtuk és itt olvashatjuk el, egy másik cikkben pedig hungarocell tyúkokat vontunk be nemezzel, azt is érdemes megnézni.





A fenti ötletekhez a hozzávalók megvásárolhatók a Rayher Kreatív Centrumban és webáruházunkban. Sőt, ebben a hónapban 10% kedvezménnyel kaphatók a hungarocell és a gyapjútermékek áruházunkban. Erről itt olvashatsz bővebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése