2012. február 9., csütörtök

Lenyűgöző drótékszerek

Forrás: Jewelrylessons.com/Pinterest
A drótra nem mindenki gondol úgy, mint lehetséges ékszer-alapanyagra. Ezen szeretnénk most változtatni azzal, hogy bemutatunk néhány lenyűgöző ékszert, amelyet ékszerdrótok felhasználásával készítettek alkotóik. Jó böngészést... és ámulást kívánunk. Valóban fantasztikusak, nem igaz?

Az első munkát a Pinteresten találtuk. Fantasztikus kapcsolási módokat figyelhetünk meg ezen a méregzöld színnel párosított, gyöngyöket és selyemszalagot is felhasználó ékszeren. Azt hiszem, bármelyikünk büszkén viselne egy ilyen nyakéket.


Forrás: Little Red Lotus
Ezt a medált, amely nem kevésbé izgalmas dróthajlításokat, kapcsolásokat és boszorkányos módon felfűzött gyöngyöket tartalmaz, sok más párjával együtt megtalálhatjuk egy képgalériában. Érdemes végignézni, mert a képek nagy méretűek, és professzionális módon fényképezték őket.
A drótékszer medálok galériáját itt taláhatjuk.








Forrás: Micro-Macramejewelry.com
Bár ennek a szép türkiz ékszernek, amelynek nevét magyarul talán úgy fordíthatnánk, hogy "Josephine-csomó mintájú fülbevaló", az alapja nem ékszerdrót, mégis szeretnénk felhívni rá a figyelmet. Ugyanis, a szöveg végén található, ingyenesen letölthető minta alapján akár mi magunk is elkészíthetjük. Azért is hoztuk ezt a példát, mert az oldalon gyönyörű drótékszer-leírásokat találhatunk, amelyek leszámolható rajza és leírása, néhány dollárért letölthető. Ez utóbbiak különlegessége, hogy a drótékszer-készítést kombinálták a makraméval! Fantasztikus!

A fülbevaló ingyenes leírása itt tölthető le: Micro-Macrame ePatterns




Végül pedig, egy izgalmas válogatás a Pinteresten a drótékszer kulccszóra (wirework), érdemes megnézni!:


Jó böngészést kívánunk!
Ha felkeltettük érdeklődésedet, szeretettel ajánljuk figyelmedbe jövő hétvégi kézműves tanfolyamunkat, ahol megtanulhatod a drótékszer-készítés fortélyait. Itt olvashatsz erről bővebben: Drótékszer-készítő kézműves tanfolyam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése